Richardsson

Home  >  Be om hjälp vid renovering

Be om hjälp vid renovering

Att be om hjälp är inget misslyckande, även om det ibland kan kännas så. Ensam är inte alltid stark och ibland när man inte har de kvalifikationer som krävs, bör man ha lite självinsikt, svälja sin stolthet och lämna plats till någon som faktiskt har utbildning och kunskap inom det berörda ämnet. Här har jag listat några tillfällen då det kan vara en god idé att be om hjälp när det handlar om renovering. Ta gärna del av våra snabba tips vid renovering också.

Montera större föremål eller hjälp att rita t. ex. garageport

När det är dags för att montera större föremål, som exempelvis en garageport, rekommenderar jag att man anlitar en montör, då det är viktigt att garageporten monteras på rätt sätt. Dessförinnan är det dock viktigt att välja vilken typ av garageport du ska ha. Då kan det vara bra att få hjälp att rita en garageport för att få en skräddarsydd garageport. Oftast kan man ta hjälp av det företag där man köper garageporten.

Kakel och klinker

När man ska ha nytt kakel eller klinker hemma rekommenderar jag att man anlitar en behörig plattsättare. Det kan se lätt och roligt ut att kakla/sätta klinkers, men det är svårare än vad det ser ut. Du sparar både tid och pengar på att anlita en professionell plattsättare. Dessutom är det extra viktigt att arbetet blir ordentligt gjort när det kommer till kakel, eftersom det är ytor där det blir blött. Om det inte sluter tätt är risken för mögel stor. Vänd dig därför till experter när du ska utföra ett kakeljobb.

Vvs montör

Jag rekommenderar att man alltid tar hjälp när det handlar om vatten, om man inte själv har utbildning inom ämnet såklart. Oavsett om du ska renovera badrum eller kök, är vattenläcka ingen rolig historia och det är absolut inget man vill riskera i onödan. Anlita alltid en certifierad rörmokare (!) som kan hjälpa dig och bespara dig från eventuella olyckor. Förebygg olyckan innan den är framme genom att svälja stoltheten och be om hjälp av en expert. Ett bra tips är att få hjälp via Reco.se.

Elektriker

För oss är det en självklarhet att man bör anlita en elektriker när man ska renovera eller hålla på med elektronik hemma. Det är pilligt, tidskrävande och framförallt kan det rentav vara livsfarligt om man inte vet vad man håller på med. Man vill inte råka klippa av fel sladd med livet som insats.